For en symbolsk melding bak denne filmen

Av | juli 22, 2021

Disneys Big-Budget bestselgende roman «Time Wrinkles in Time» er på samme måte forvrengt på mange måter. Men det var en stor forandring fra romanen til filmen. Versjoner av filmens hendelser kommer i konflikt med eksplisitte referanser til Gud eller religion, i stedet for å forene den sentrale konflikten mellom «slem» og «lys».

Selv om det er en rekke kritiske mangler i filmens tilpasning – som pakking og en off-killer som rykker mellom for mye eksponering og deretter ikke nok – fører fjerning av L’Engles religiøse overtoner til et stort problem.

Ved å slette religiøse temaer har filmversjonen av «Time in Time» mistet sitt beskrivende press. Dette fører til en forvirrende historie og forvirrende beskjed når det kommer til motivene til haterne og de himmelske karakterene til Mrs. Who, Mrs. What og Mrs. Konti.

Kristendommen er uadskillelig fra versjonen av boken «Wrinkle in Time»

Forfatter Madeleine L. Engel, som døde i 200 M i en alder av 8 år, snakket om viktigheten av sin egen kristne tro fordi den er relatert til «Time in Wrinkle.»

«Hvis jeg noen gang skrev en bok som rapporterte om følelsene mine for Gud og universet, var det det,» rapporterte Lee Engel i sin journal. «Det er en lovsang for livet mitt, mitt standpunkt for livet mot døden.»

Calvin (Levi Miller) og Meg (Storm Red) reiser sammen i galaksen. Disney

Hovedhistorien i boka «A Wrinkle in Time» er reisen til Meg og Charles Wallace Murray når de prøver å finne og redde faren.

En venn ved navn Calvin hjalp dem underveis. Trioen ledes av tre mystiske skapninger – Mrs. What, Mrs. Hu og Mrs. Ya – på en mørk planet kalt Kazazatz hvor Mr. Murray holdes av en ond styrke.

De tre fru W er mystiske skapninger som har tatt forskjellige former og har forskjellige språkbruk. På et tidspunkt forvandlet Mrs. What “Meg til en skapning som var vakrere enn hun selv hadde forestilt seg [… ] Han hadde en marmorhvit kropp med et sterkt dekk, som var noe som en hest, men samtidig ikke helt som en hest.

Senere holder barna et øye med kampen mot de onde skyggene til stjernene – de «mørke tingene» som barna trenger for å kjempe for å redde fru WS Mr. Mary. Charles Wallace innså at Mrs. What var en gang en stjerne og mistet sin stjerneform etter en kamp med Evil.

Mr. Murray (Chris Pine) er blitt tatt til fange av en ond styrke. Disney

I tillegg til å beskrive Mrs. Dark Thing som en «mørke styrke», forteller de barn at krigere har kjempet mot djevelen i universet i tusenvis av år.

«Jesus! Selvfølgelig, Jesus!» Charles Wallace roper når fru Hva forteller barna at de vet hvem den beste fighteren er.

Meg og Calvin Chim med Leonardo da Vinci og andre krigere, inkludert Gandhi og Buddha.

Senere i boka sliter Meg og Calvin med å finne ut hva Mr. Mrs. Creature er. Calvin finner endelig ordene og kaller dem «engler» og «Guds budbringere.»

Når Meg er i ferd med å møte det onde (også kalt «IT»), blir hun fortalt at Mr. Gud har kalt henne både Mr. Murray og engelen som sin hensikt.

Mindy Kaling spilte rollen som fru Hu i filmversjonen av «Time in Wrinkle». Disney

Før hun går inn på Meg Kazazatz for å møte IT for siste gang, fru fru som etterlater ham med følgende sitater fra korinterne:

«Menn, Gud er klokere enn mennesker, og Guds svakhet er sterkere enn mennesker. For brødre, dere ser at det etter kjøttet ikke er mange vise menn, verken sterke eller høye; han valgte de svake tingene til forveksle de sterke tingene. Og grunnlaget for verden og de foraktelige ting, Gud valgte, ja og ting som ikke er noe, bringe det som er der. «

Filmen unngår religiøse temaer og generaliserer «godt mot dårlig»

I stedet for å stole på en melding fra Gud eller bruke fru WSK som en påstand for englene, generaliserer filmversjonen «A Wrinkle in Time» ideen om ondskap som sprer seg over galaksen.

“IT” er vold, frykt og sinne, og fru W forteller barna at det må bekjempes av lette og gode krigere.

Mrs. White forvandler seg fra en hvit hestlignende figur til en flygende plantegudinne, og ideen om en stjerne (eller Mrs. Whatsapp som en tidligere stjerne) blir aldri akseptert. Barn refererer aldri til fru WSK som engler eller Guds budbringere.

I filmen, Mrs. What’s Disney i stedet for Mrs. What is Disney

I boka Mr. Murray Tessers, gjennom tid og rom, blir Meg og Calvin sendt bort fra Kazatz når han innser IT og den hypnotiserte Charles Wallace er i ferd med å fange dem alle.

Når de når en annen planet trygt, står Meg overfor farens feighet og velger å returnere alene for å redde Charles Wallace.

I boken er det på den tiden fru Meg som snakker på det korintiske språket for å være klokere enn visdomsmenn.

Filmen unngår imidlertid denne sekvensen, i stedet gjør den og etterlater Meg alene med Charge Wallace. Han skjønte at ikke bare ham selv, men Charles Wallace ville bringe ham tilbake til ham. Kjærlighet er det ultimate våpenet i møte med å elske det onde.

Historien kommer aldri sammen på grunn av fortellingen

Mens Megs reise til selvoppdagelse er en verdifull beskrivelse, klarer ikke «Time in Wrinkle» å fullstendig forklare hva som skjer. Ikke bare er IT helt abstrakt (der IT tar form av en metaforisk hjerne i boka), men grunnen til at barn kjemper mot den blir også tilslørt av prosa om «å være en kriger av lys».

Og deres rolle forstyrres også av fjerningen av engelen eller budbringeren til Mrs. Hvor kom de fra? De sier bare at de har hørt et kall i universet, men hvordan? Hvorfor? Har de gjort dette før? Hva er deres virkelige form?

Disse spørsmålene er også spredt i bøker, men i Calvins proklamasjon får de fram klarheten som engler har. Bortsett fra denne delen av filmen er deres tilstedeværelse interessant, men til slutt mangler forklaring.

Fru Ya (Oprah Winfrey) er en av skapningene som hjelper Meg på reisen. Mens Megs press på Disney og filmen blir riktig fremhevet, faller hele tredje forestillingen fra hverandre fordi det ikke er klart hva hun kjemper for.

I filmen er Charles Wallace fanget under kontroll av IT under en forvirrende sekvens på en fargerik strand, der barn blir sett med rød is. Imidlertid vises den isolerte hjerneversjonen av IT aldri. I stedet har den uhyggelige versjonen av Charles Wallace blitt hovedopposisjonen for resten av filmen, noe som gjør den både mer forvirrende og mer skremmende enn noen forventet.

Selv om Duverne og manusforfatterne ikke hadde noen forpliktelse til å beholde kristne temaer i filmen, ser endringene de gjorde ut til å ha undergravd historiens bredde og klarhet.

Ved å finne den religiøse begrunnelsen bak fru WS tilstedeværelse og fjerne de fysiske manifestasjonene av IT, forblir versjonen av filmen «Time in Time» ufullstendig. Bibelske inspirasjoner kan (og burde) blitt erstattet av et mer organisert plot som tar filmen til sin endelige topp.

Kritikere fortsatte å svare på «Time in Wrinkle» med frustrasjon og forvirring, noe som gjorde det vanskelig å komme tilbake til de endrede temaene som er beskrevet i filmen.

Les vår oversikt over filmanmeldelser her for å se hva de store kritikerne sier om «Time in Wrinkle».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *