Internasjonal kino på de greske øyer

Av | juli 21, 2021

Internasjonal kino på de greske øyer

Det unike greske landskapet er den ideelle bakgrunnen for filmproduksjoner med variert innhold. Hellas er absolutt preget av solen, havet, den greske livsstilen, spenningen, den gode maten og gjestfriheten til lokalbefolkningen i utlandet. Alt det ovennevnte refererer til de greske øygruppene, som har blitt brukt siden sekstitallet som steder for utvikling av viktige internasjonale filmfilmer, som vil finne deres autentisitet, suksess og anerkjennelse i Middelhavsområdet. Disse filmene ga et viktig bidrag til innføringen av de greske øyene av utenlandske besøkende og til etableringen av gresk mytologisk sommer som aldri tar slutt.

De viktigste og mest berømte av disse filmene er:

«Kjøp en delfin», (1957)

«Boy on Dolphin» var den første internasjonale produksjonen som ble spilt inn i Hellas, spesielt i Hydra, med Sophia Loren, Alan Led og Clifton Webb i hovedrollene. Filmen var et landemerke for øya som etter filmen er et attraktivt sted for tusenvis av turister, og spesielt for ferier og residens for kunstnere og intellektuelle på den tiden. Cinematografiske scener der Sophia Loren synger sangen ‘What Love’ er et av hovedtemaene i filmen.

«Big Blue» av Lucy Barson Amorogus (1988)

Tittelen formidler alle filmens følelser og følelsen av Amagos Island. Fantastiske undersjøiske bilder som skaper et magisk bilde som forherliger viktigheten av Middelhavet og ekte vennskap.

Med disse funksjonene laget Luke Besson en minneverdig, mystisk film gjennom tidene. Amorgos «Agia Anna» -strand vil være for hele verden. Etter denne filmen vil vi alltid gjenopprette den blå sommeren.

«Midderaniano», (1991)

Den Oscar-vinnende filmen er en respektert italiensk film. Hele filmen er illustrert i Castelrizo, et landskap som er aktivt involvert i filmens forhold og miljø. Skjønnhetene på øya presenteres dyktig og skaper en unik ramme for filmen.

«Captain Corleys Mandolin», (2001)

Øya som ble hedret av amerikansk kino i 2001 er Cephelonia. Søksmålet ble anlagt under den store krigen og fant den mest realistiske scenen på øya som regissøren kunne ha drømt om. Hovedaktørene i hovedrollene (Nicholas Cage og Penelope Cruz), bekreftet suksessen med det vakre landskapet og introduserte den ioniske øya.

«Jorba the Greek», (1964)

Paret. N. Kazantzakis ‘allerede kjente roman, som er oversatt til mange fremmedspråk med stor suksess, ble en kjent amerikansk film i 1944. Chan’s film ble utgitt i landsbyen Chania Stavros. Der, på en strand, ser vi Anthony Quinn danse til musikken til M. Theodorakis, Zorba Siritaki, som vil bli den mest berømte greske musikken siden den gang. Lady Kedarova Oscar tilhører også pergamentet på pallen. Navnet Jorbas etter bildet vil representere noe gresk, og det vil bli et symbol på fullstendig uhindret bevissthet. Alan Bates, hovedpersonen til Zorbar’s revers, beskriver og forklarer

«Shirley Valentine», (1989)

Mycons for Shirley Valentine (1989). Navnet på husmor i filmen som blir synonymt med livsglede og kjærlighet for å reise til Mykonos. Dermed vil den berømte nattelivsøya, det havmiljøet, spenningen og den absolutte sommeren i Hellas finne sin mest passende spender. Finn Tom Conti vil nå være den beste greske, tradisjonelle temafiguren og fantasien til alle husmødre i verden. Tigeren som handlet i filmen på ildstranden. John

«Navaron Cannons», (1961)

En av verdens andre klassiske filmer med Anthony Quinn i hovedrollen. Gamlebyen Rhodos er den perfekte scenen fra denne filmen hvor flere viktige monumenter på øya vises. Filmen er en klassiker og suksessen har blitt nominert til en Oscar og forseglet med en Oscar for beste effekter. Senere vil internasjonalt publikum bli minnet om filmene som er laget på øya, med Roger Moore, Telesavalas, Claudia Cardinal, Jacqueline Bisset, Ben Kingsley.

«For Your Eyes Only», (1981)

Med sine kulturminner, de historiske historiske mystiske omgivelsene og de gylne strendene, var Curfew den ideelle rammen for et eventyr av den berømte Cosmopolitan kinoagenten. Den greske skjønnheten avsløres av skjønnheten som agenten forelsker seg i og severdighetene på øya. Selv Roger Moore benekter sin favoritt martini-cocktail for å drikke Corfit-vin i filmscenen på den pressede vakre Theotoki vingård.

«Summer Lover», (1982)

Daryl Hannah og Peter Gallagher som de nye kjærlighetsgudene lever på det mest magiske stedet for sommerens romantiske opplevelser i bakgrunnen av Santorini Caldera. Solnedganger og utsikt fra forskjellige deler av øya gjør øya til et kjent reisemål for alle elskere.

«Lara Craft Tomb Raider: The Cradle of Life», (2003)

I 2003 toppet Angelina Jolie som Lara Croft sin ære, og Santorini landet med henne i noen scener fra filmen som gjorde en forskjell. Calderas ical magiske bilde stjal showet og Santorini klatret til toppen av verdens mest imponerende øy.

«Mama Mia!», (2006)

Det er faktisk Scopelos! Det handler om å flytte Broadways musikkinstrumenter til storskjerm. Historien foregår i Skithos og bringer Sprades i søkelyset; Bort fra de vante bildene i Kykladene, oppdager besøkende en skjønnhet som er annerledes. Gjennom filmen dominerer eksteriøret ved å presentere en unik setting med vakre strender, kapeller og viker. Søksmålet er innrammet av ABBA Classic Music, med Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth og Amanda Shepherd i hovedrollene. Det er ingenting som det greske bjørnebæret på bildet.

«Image», (2014)

Den italienske filmen ble filmet over hele Pero, et sted for heltene å unnslippe fra hendene på en sliten hverdag. Sammen ser vi et panorama av strender, landsbyer som har skjønnheten på øya og et paradigme av kykladisk skjønnhet og en feriefølelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *