Lojalister utenfor hansken svetter mot urettferdighet

Av | juli 20, 2021

Da jeg leste, Mountains Outside the Mountains og The Power in What’s Left ble skrevet av Tracy Kidder, kunne jeg ikke la være å lure på hvor utvalgte vi er her i USA. Disse bøkene har tillatt meg å tenke kritisk og analytisk om de håpløse situasjonene til de uheldige rundt om i verden. Disse bøkene er skrevet resolutt og avgjørende for de som hjelper andre i dårlige situasjoner. Paul Farmer, en lege og medisinsk antropolog, er hovedpersonen i den anerkjente romanen The Mountains Beyond the Mountains. Deo, en ung mann som har overlevd to borgerkrig og er grunnlaget for en seier og et liv som hjelper til med å helbrede andre, er karakteren til Force Who is in What Time. Tre interesseområder er ulikheten rundt hansker med hensyn til hvordan disse to legene adresserer denne bekymringen i forhold til medisiner. Har alle samme transport, trening osv. For å oppnå god helse? Bruk av magi og måten det kan hjelpe eller begrense andre vestlige medisiner, i lokalsamfunn som arbeider med visse sykdommer. Til slutt, når vi vet at vi er sammenkoblet på et globalt nivå, kan vi lesere av disse bøkene se hvilke endringer som kan gjøres og implementeres for å gjøre verden til et bedre sted.

Fjell utenfor fjellene Jeg fikk forståelse for et viktig tema som er forholdet mellom universet og ulikhet. Selv om verden, takket være den store veksten av teknologi, er sammenkoblet på nesten hvert trinn, men det oversettes ikke til likeverd på grensen som det blir sagt i fjellene utenfor fjellene «All smerte er ikke lik» (Kidder: 232) . I denne uttalelsen erkjenner bonden at mennesker som bor i den tredje verden og mennesker som bor i en industrialisert nasjon ikke har de samme bekymringene. En person fra en mer industrialisert nasjon har helse, førstehjelp; Derfor, når leger samhandler med tilgang til helsehjelp, kan de to individene som bor i disse forskjellige verdenene ikke bli en. For eksempel i et teaterstykke der Prof. Connie påpekte at et sted som er så vanskeligstilte som Afrika sør for Sahara, har halvparten av verdens totale barnedødelighet under fem år. De fleste av dødsfallene til disse barna kommer ikke av komplikasjoner som ikke er kur, men de tre viktigste dødsårsakene er sykdommer som lungebetennelse, diaré og malaria. Disse tre sykdommene er de viktigste årsakene til barnedødelighet over hele verden i den tredje verden, sykdommer som lett kan kureres hvis bedre tilgang til helsevesenet gis og riktig bruk av vaksiner eller andre materialer som vil bekjempe disse bekjemper sykdommer som vann, seng bugs og mat. Dette er slike ting som disse to individuelle legene jobber hardt mot. En interessant statistikk som Deo bruker i Power to Remain er at «En av fem dødsfall på grunn av vannsyke eller mangel på sanitet; for 54 prosent av barn under fem år ble underernæring avskåret» (Kidderl: 226) Dette er viktig for livet. er gitt i Vesten.

I gårsdagens film er det klart at ikke alle har tilgang til medisin, økonomisk, og heller ikke alle har tilgang til bakgrunnskunnskapen som brukes til å forstå begrepene som brukes i medisin. Også det faktum at noen venter lenge i kø i håp om å bli sett og fremdeles aldri kan bli sett den dagen, er veldig annerledes enn den som bor i en industrialisert nasjon der frykt venter dem. noen timer i verste fall i et komfortabelt venterom. Også, hvordan måtte mannen til Duh John tvinges av arbeidsgiveren til å oppsøke lege fordi han selv ikke kunne ta seg fri fra jobben. Dette er et reelt dilemma for mange mennesker over hele verden, de må velge om de skal gå på jobb eller gå til legen hvilken sykdom som kan plage dem, på grunn av arbeidsusikkerhet

In Power In What Deo Remains den unge mannen som går gjennom mange kamper når JFK med bare to hundre dollar og ingen vet, og går til Columbia University etter medisinstudiet. Selv om Deo overlevde to folkemord, ett i Rwanda og et i Burundi, gjør han fortsatt store ting i Amerika og vender hjem for å gjøre en forskjell. På en reise sommeren 2005 til et sykehus i Rwanda av Partners in Health mens han jobbet på et sykehus, tenkte Deo med seg selv: «Burundi har et sterkt behov for sykehus» (Kidder: 189). Deo, en ung mann med mye karakter og viste stort mot, hadde ideen til å ta en stor utfordring for å bygge et sykehus og oppnå helsen til mennesker i Burundi som har et sterkt behov for et.

Da Deo ankom Rukomo, en by med ‘grusveier’ og varme kilder, fikk en by som så ut som en fin klinikk, men som var ‘ubrukelig’, også folk å betale for sine tjenester og ble drevet og kontrollert av en burundsk pastor. Deo ønsket å gjøre et felles forsøk på å forbedre klinikken, men pastoren nektet, og Deo-telleren argumenterte med den uttalelsen. «Hvis det ikke er et stort antall mennesker som kommer for å tilbe deg i morgen, ikke bli overrasket. De vil sitte hjemme hos dem, på disse dårlige sykehusene, dø. Gi dem noe. I det minste kan de dukke opp hos deg kirke på søndag. steg. «(Kidder: 232) Deo, som Farmer prøvde på alle måter å hjelpe de vanskeligstilte. Deos mål var å gjøre helsevesenet lettere for de i disse små byene, slik at de også kan høste fordelene ved å bo i nærheten av et sykehus som i det minste kan lindre noe av smertene. Selv om Deo visste at hans mentor Paul Famer ønsket at han skulle fullføre medisinskolen først før han selv prøvde å opprette en klinikk.

Deo hadde mange drømmer og visjoner i byen Kayanza for å hjelpe funksjonshemmede. Deo pekte en gang på solens blomst og sa at ‘Men solsikkens blomst, som alle forteller deg, har potensial til å være en flott blomst som er større og lengre enn oss alle her’. Deo prøvde å påpeke at klinikken han så for seg å utvikle her i Kayaza, hadde et stort potensial for å tjene sitt folk. 7. november 2007 så Deo at drømmen om å åpne en klinikk gikk i oppfyllelse med åpningen av ikke bare en klinikk, men tre klinikker samt et apotek (Kidder: 256).

Derimot prøver bønder å bringe sine sjøfolk til Harvard University førsteklasses steder som Haiti og andre karibiske land for å bekjempe ulikhet rundt om i verden og få tilgang til vestlig helsehjelp for disse områdene, mens de vet å gjøre seg kjent med magien eller tro som de innfødte kan ha om medisin. Bønder i Haiti påtar seg oppgaver som å kurere syke mennesker med tuberkulose (TB), og bekjempe hiv i Haiti. I boka Mountains Beyond the Mountains takler bonden de sosiale urettferdighetene som Haiti opplever. Det er mange store forståelser av bondens forståelse av forskjellige kulturer, og det er like viktig at et eksempel spiller en rolle i medisin. In The Power That Sets I boken har Farmers and Deo en ‘omfattende’ samtale om Deos forlis, men Farmer sa «Jeg var opprørt av ham, men jeg foreslo aldri at han skulle se tilbake. Det var vanskelig å forestille seg Den amerikanske psykiateren behandlet ham fordi han overlevde folkemordet i to land ”(Kidder: 157). Bonden forstår at moderne medisin kanskje ikke er like effektiv som magisk medisin når det gjelder visse ting som mental helse. Hekseri spiller en stor rolle i mange lokalsamfunn, for eksempel gårsdagens film når hun går for å se Sangoma, den tradisjonelle healeren i landsbyen hennes, og Sangoma forteller henne at årsaken til sykdommen hennes er sinne hun legger mellom skuldrene. Selv om det er viktig og ofte viktig å behandle noen med råd eller behandling anbefalt av en naturlig healer, men det kan også føre til at folk som i går bestemmer at dette kan være årsaken til sykdommen min. Til gjengjeld kan dette forhindre noen som Duh i å gå til klinikken og oppsøke lege for å finne ut hva den riktige diagnosen er. Med tilgang til helsevesen i disse samfunnene like ille som det var i går, kan dette være et alternativ som kan la dem vente med stor sannsynlighet for at de ikke en gang blir sett på samme dag.

Et viktig eksempel på hvordan vi er koblet på et globalt nivå og ofrer mennesker som Farmer og Deo, samt skolelæreren i Duh og Duh selv, er en afroamerikansk lege ved navn Dziwe Ntaba som sa opp jobben sin fra New Jersey og gikk på jobb for en klinikk i Kayanza, Burundi uten lønn. Dette er en leksjon som alle mennesker som leser boka kan ta, og ser at det er en uovertruffen følelse av villighet til å ofre for å hjelpe andre med å oppnå bedre helse. Bonde deltok i mellomtiden på en klinikk opprettet av Deo og ba en ideell organisasjon kalt Solar Electric Light Fund om å hjelpe Kayanza (Kidder: 257).

Jeg tror det vil være et tegn på universell tilknytning til HIV. Da sykdommen brøt ut, gjorde det ingen forskjell, og det fikk alle til å se på grensene for hva sykdommen forårsaker og hvorfor den opptrer, ikke bare i Sør-Afrika, men også i bakgården til de rikeste nasjonene. Fordi vi alle er koblet til hverandre i større skala i denne verdenen. Det er opp til oss å handle for å gjøre endringer og ta ledelsen fra karakterer som Deo og Farmer «Ifølge Farmer» Vi må tenke på helse i vid forstand, «(Kidder, 2003: 91). Viste mot, moralsk lidenskap og stor hengivenhet for andre i deres vanskeligste situasjoner. Som leser kan man lære av disse menneskene og prøve å følge dem på en like måte. Hjelp folk med mindre sjanse og forstå at en verden utenfor rammen av våre liv er daglig, og folk dør fordi de medisinske behovene ikke er tilstrekkelige eller nødvendige på grunn av manglende tilgang til helsehjelp.

Kilde:

Styrke i det som gjenstår: Tracy Kidder (2009)

Mountains Beyond Mountains: Tracy Kidder (2003)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *