Myanmar Magical Views: Shining Temples, Golden Stone og Lotus Flowers from the Mukh to the High

Av | juli 22, 2021

Jeg stoppet i min søken etter å komme til foten av Kyaiktiyo sør i Myanmar. Det var ikke et fjell man lett kunne komme til. Den gylne steinen som ble mottatt fra de troende var belønningen.

De fleste burmesere hyller denne ønsket balansesteinen – et pilegrimssted de må besøke før de dør. Legenden forteller at en prinsesseslange prinsesse fant denne steinen på havbunnen og med sine mektige krefter ville transportere den til paradis. Mange tror at det å holde fast i denne enorme hellige steinen gjør det mulig å imøtekomme forespørsler. Folk sliter på fjellet bare for å bruke de ekstra gullbladene til å legge en strålende gylden glød til den allerede eksisterende bergarten. Men ikke alt er rettferdig. Når kvinnene er fri til å klatre på disse hellige åsene, berører ikke en av dem dette hjerteskjærende, fantastiske underet når de når toppen. I en vennlig gest valgte jeg også å ikke berøre det skinnende ansiktet hennes. Hvem gjorde slike ordninger? Jeg vedder på at dragen prinsesse er sint. Jeg vil finne andre måter å gjøre drømmene mine til virkelighet.

Myanmar er utrolig befolket. Mer enn tusen vakre stupaer ble reist i Bagan samtidig som renessansen fant sted i Europa. Solen skinner sterkt fra det skinnende gyldne taket til det mest berømte Ananda-tempelet, bygget i 1090 e.Kr. Det er omtrent 997 andre stupaer i nærheten, men den høye og fullt proporsjonerte bygningen til Ananda, som varsler slutten på stilen til den tidlige Bagan-perioden. Mens jeg var der feiret lyseksplosjonen tilstedeværelsen av stupaen.

Hvorfor har så mange mennesker aldri hørt om dette fantastiske stedet?

den ene stykke motstandmå imidlertid helt sikkert være juvelen til de gyldne spinnerne og glitrende Buddhaene for å kaste en eterisk glød på Myanmars mest hellige pagode, Shwedagon Phaya, som hever seg over landets kommersielle hovedstad, Yangon, eller Rangoon som den tidligere var kjent.

Shwedagon kan ta pusten fra deg.

Myanmar-buddhister drømmer om å besøke her minst en gang i livet. Ingen, ikke engang turister, glemmer et slikt besøk. Det sies at på forsiden av Shwedagon er det den mest dyrebare kjeden som finnes i hullene i Bank of England og kanskje mer enn megatonnene som er lagret i Fort Knox. Et slikt tillegg kan være legitimt når man uttaler en stemme. Dette er et fantastisk sted.

For en stund siden sang Rudyard Kipling om dette ikonet som var knust fra gull, «Et gyldent mysterium svevde opp i himmelen – et vakkert rart syn som brant i solen …»

La meg se på denne kuleeksplosjonen, med unntak av bare den øvre delen av hovedspiret, som er foret med 13 153 solide gullplater som måler en meter hver. Det høyeste tomrummet i dette tårnet er jord og er dekket av 1100 diamanter med totalt 278 karat med 1383 andre edelstener i nærheten. På toppen av vingen er det et gullfelt dekket med 4351 diamanter, som veier 1800 karat. På toppen av denne juvet er det en diamant på bare 76 karat som sitter mer enn hundre meter over de nedre helligdommene. For de som vil se smykkene på nært hold, er det et teleskop på siden.

Shwedagon er to tusen og et halvt år gammel. Kanskje skaperne av legender fra eldgamle tider søkte inspirasjon her. Rundt den mektige gyldne stupaen til Shwedagon er det en majestetisk gruppe med templer og helligdommer og templer og gyldne Buddha-statuer i alterene som forklarer. Ens fantasi kan knuses av det som eksisterer her. Veggene i tempelet er dekorert i en endeløs visning av reflekterende glassmosaikkfliser med azurblå farget gruppe, og jeg ble trukket inn i et fantastisk under.

Gå dit en dag, så forstår du det. Dette stedet eksisterer virkelig. Kipling gikk ikke tapt i en drøm.

Etter Yangon reiste jeg oppover landet på «Mandalay Road». Mr. Kipling skrev også om dette i sin bok med samme navn. Ro, byen kan være litt los rundt, men magien hans kan fortsatt sees. Det kongelige palasset skinner i det solfylte vannet, og du kan klatre opp Mandalay Hill for å se den gyldne Buddha strukket ut med armen utstrakt.

Lotus er assosiert med buddhisme fordi blomsten symboliserer loven om «Årsak og virkning» eller karma. Lotus har en minimal kvalitet som definerer blomsten samtidig med frøet. Mer symbolsk blomstrer den vakre lotusblomsten mest når den stiger opp fra de lyseste strålene. Når vi befinner oss fast i et slikt spor, lover buddhismen at livene våre fremdeles kan blomstre.

Burmesisk magi omgir landet til tross for alvorlig militær undertrykkelse.

På Inle Lake i østlige Myanmar balanserer fiskere forsiktig foten på hodet til de små kløftene mens den andre foten er viklet rundt en pisk hvis ende er under deres kontroll. Når hendene er fri til å administrere nettet, går de og stiller opp i enbenet form. Med tillatelse red jeg på en av disse små båtene i innsjøen for å se inne i nettverket. I prosessen ble jeg nesten årsaken til forstoppelsen. Men skipets vrak utførte mot mitt bilde av dets unike farlige stilling.

Mot slutten av besøket mitt i Burma befant jeg meg i den avsidesliggende buddhistiske pagoden til Yan Aung Nan Aung Hsu Taung Pyi. Det er et stille sted; Jeg var alene der. Ingen rødkledde munker var i nærheten. Bare jeg og den store Buddha satt et øyeblikk og tenkte. Jeg lente meg litt tilbake, bundet så haken forsiktig og la den ned. Regnet kom til slutt, og signaliserte kanskje at det var på tide å si farvel til dette unike landet. Hjerteløst kom jeg tilbake i sandalene mine og snudde meg for å gå. Så på den ene siden så jeg et hellig forsøk hvis vannet ikke er klart.

Jeg kom nærmere og jeg så regndråper som danset på lotusbladene som knapt steg fra halsen.

Copyright Glen Allison HEM ALL MAF PERK TNE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *