Sunshine Story – I Chiang Mai, Thailand, en gyllen helligdom

Av | juli 22, 2021

Det er ikke en vanlig dag når du jobber med dyr. Rutiner rundt kriser og naturkatastrofer avgjør regler. Historien om Dog Care i Chiangmai, Thailand er ikke annerledes. Selv det mest uformelle prosjektet kan forandre liv. Selv når ansatt Karin Hawelka satte seg i e-posten sin en morgen, visste hun ikke hva hun ville finne i innboksen sin.

Midt i vanlige forretningsbrev, rapporter og millioner av dollar med hemmeligheter, som på en smart måte ble merket som spam, ble en solstråle skjult. Karin fant en e-post fra en mann som sa at han hadde sett en Doi Suthep Golden Retriever med lav vekt. Martin, en kjæledyrelsker som rapporterte om hunden, uttalte også at retrieveren var skadet i beinet. Datamaskinen kan stoppe. Karin og Dog teammedlem Ally Taylor kom i veien med en gang.

På toppen av Doi Suthep-fjellet ligger Wat Phra der Doi Suthep faller. Templet er et pilegrimssted for buddhistiske høytider Makha Buja og Visak. Denne 600 år gamle gamle helligdommen ligger over den travle byen Chiang Mai, og kan sees skinne i sollyset i hele regionen. Den fantastiske utsikten fra fjellstasjonen vil være en grunn til å stikke av fra byen. Likevel hadde Karin og Ally et oppdrag.

Midt i glitrende gyldne Buddhaer, fotgjengerbutikker og tunge kamera-turister streifet triumferende munker rundt tempelet. Zigzagging var en del av Dog Care-teamet blant munkene. Det tok ikke lang tid før galvanen fant skatten til deres skjulte tempel.

Som kunngjort var en vakker Gold Rush virkelig på bakken. Dessverre var resten av rapporten også sant. Dyret, som en gang var kjempebra, hadde falt i lopper, var veldig fett og var dumt på begeret. I pausen var venstre bakben hans våt som om det var kortere enn resten.

Historien hans begynte da duoen undersøkte vennskapskanonen. Den uansvarlige eieren av retrieveren kastet ham i tempelet for noen uker siden, og lot det skadede dyret spise. Historien var så tragisk at ingen gadd å ta hundelaget. Synet av en munk, ofte det siste håpet for at hundene skulle kastes i tempelet, virket forbløffende å se det sårede dyret. Til slutt var det det beste som kunne ha skjedd.

Da Ally begynte å lete etter henne gullbelagt, bestilte Karin tempelfjernsynet. Dette fjerner den nye lasten fra de 309 trinnene som tempelet hevder å være kjent for. I løpet av få minutter gikk den foreldreløse til veterinærene. Straks ser gruven sitt nye navn – solen.

Røntgenbilder avslørte at Sunshineens venstre ben faktisk var kortere enn de andre bena og inneholdt en medaljestift fra forrige operasjon. Pinnen hadde en vandrende form, noe som fikk punktet til å komme smertefullt ut av beinet. Det var en tid da det var slik det var fordi kalsium hadde omringet klassen. Alt beys kunne gjøre var å kutte den utvidede enden. Fortsatt, for et mirakel det var for Sunshine etter å ha lidd så mange måneder.

Da Sunshine Dog Care-teamet ble transportert fra veterinærsykehuset til sykehuset, begynte deres sanne personlighet å skinne. Det er ikke noe som heter en pålitelig dominans projisert av et velbalansert sinn av en golden retriever. Til tross for sin lange fortryllende sjarm var Sunshine sitt løp verdig.

Dominant, ikke for aggressiv, etablerte han seg raskt i sitt område av etableringen som en kanonhund. Selv mot Rottweiler-blandingen Noy trakk Sunshine en solid linje. På kort tid stjal han hjertene til personalet i Dog Care. Det var ingen overraskelse at innen få dager ble nye frivillige Teresa og Nok informert om deres beslutning om å gi Sunshine et permanent hjem.

Karin smilte igjen da hun gikk for å sjekke e-posten sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *