Twirter og ansiktsbehandling?

Av | juli 21, 2021

Fra innkommende e-post, tekstmeldinger, direktemeldinger og sosiale nettverkssider er folk i ferd med å øke flørtingen, følelsesmessig aktivitet og – gass! – seksuell flukt.

Kommer denne reaksjonen fra et reelt bedrag, eller fra et plutselig mer generelt og tilgjengelig forum med tendenser og atferd som alltid har eksistert? Med andre ord, tror du virkelig at du eller folk du kjenner er mer sannsynlig å flørte og jukse enn de ville vært i et miljø uten elektroniske medier? Jeg gjør ikke! Jeg vil ikke! Heller ikke menneskene jeg kjenner. Aldri mer enn det vi vil si, 1700-tallet.

Misnøyen til offentlige personer har gitt denne kritiske kommentaren til bruken av elektroniske medier til sosiale formål. Guvernør Mark Sanford er et tydelig eksempel på dette. Da en avis i South Carolina publiserte en serie e-poster mellom Sanford og hans argentinske kone, så noen mennesker et offer for utroskap i teknologi. Historien om en venn som hevder at fetteren overlot kona til en kvinne som hadde et møte på MySpace, kan legge til opprøret. Dette er et godt måltid for psykologer, journalister og alle som handler sosiale kommentarer. Du har absolutt sett bevis på denne samtalen på TV, magasiner og populære nettsteder. Vi lærer om emner som flørting og ikke tekstmeldinger, hvordan Facebook-venner blir seksuelt krenkende og hvorfor direktemeldinger fører til mer kontorarbeid. Hvem kjøper egentlig disse tingene?

Er vi som kultur virkelig så opptatt av å politiere vår verbale kommunikasjon at den har nådd dette nivået av litenhet? Viser denne holdningen hvor komfortable vi har det? Er det et annet eksempel på selvbevissthet som er tatt opp? Jeg tror det. Hvor ofte sier vi noe utenom det vanlige som vi kan vurdere på nytt? Jeg vet at jeg gjør mye! Før datamaskiner pleide folk å si: «Jeg la foten i munnen min.» Vi har alltid vært noe selvbevisste i vårt forhold til hverandre, men jeg ser ingen grunn til å øke den tilbøyeligheten bare fordi tekst, e-post og innlegg på nettet er «trykte medier». Jeg har hørt folk si: «Når den er skrevet ut, kan du ikke få den tilbake!» Åh, virkelig? Så hvor mange kontrakter havner i retten? Hvordan skjer skilsmisse? Hvordan bryter tenåringer opp med en tekstmelding og kommer sammen på Facebook neste dag? Hvorfor har litteratur vært gjenstand for åpen tolkning og debatt i århundrer etter at den ble publisert? Det er sant at i en juridisk forstand er en skriftlig avtale mer alvorlig enn en muntlig, men er et blikk eller et smell i ansiktet mer tilfeldig enn «xoxo» i en skriftlig melding? Jeg tror ikke. Det er det virkelige poenget jeg kom med. Talte ord og fysisk kontakt fra trykte medier har hatt en dyp effekt på seksuell oppførsel siden den gang. Hvorfor tenker vi mer på hverdagslige fysiske forhold enn hva vi må og ikke må gjøre ved elektronisk kommunikasjon?

Hvis folk med dårlig impulskontroll vil jukse, vil de finne en måte å gjøre det på, med en Blackberry eller Iphone eller. Dramaserien fra «Mad Men» -tida har blitt hyllet kritisk for sin sanne representasjon av forholdet mellom en mann og en kvinne i det 20. århundre og vant tre Golden Globes og ni Emmyer. Innholdet i showet er selvfølgelig 50% av utenomekteskapelige forhold. Jeg beundrer forfatterens realisme i å skildre ekteskapets sjarm og den menneskelige tendensen til å søke grønnere beiter. De fleste er ikke stolte av denne typen oppførsel, men hei, det går tilbake til Bibelen! Husker du David og Batseba?

Jeg frykter at tanken og politiet om feil kommunikasjon mellom dem, det være seg fysisk eller elektronisk, kan føre til bedraget som målet ble tatt fra. For det første, begynner ikke eksperimentet i tankene? Når vi ser at vi tenker for mye på en handling eller en person, ser vi fristelse. Skal vi redusere nevrosen? Så du bruker litt for mye tid på å snakke med motsatt sexpartner om hans eller hennes personlige liv på dagtid. Hva så? Gi det opp og slutte å tenke på å lage det! Tilkoblinger er mulig. Kanskje du sendte en e-post til e-posten din om et personlig problem som du visste at de ville forstå. Igjen, så hva? Trenger vi virkelig å leve livene våre på en så stiv måte, av frykt for å bli utsatt for en fysisk test når som helst? Denne typen holdning plager mange mennesker som er religiøst motivert. Ironisk nok er det de som alltid ender med å jukse! Ted Haggard ringer?

Bare for moro skyld og for avslutning, ta en titt på denne listen over evangeliske sexskandaler: http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_televangelist_scandals

Nå, hvordan har du det egentlig med å dominere Facebook-aktiviteten din? Vil du finne ut mer om skrivelitteraturen din? Bare prøv å ikke overdriv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *